Lleida
4/10° C (boira)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Bartomeu i la seva junta directiva dimiteixen en blocEl president critica el Govern per no haver donat cobertura legal a la petició del club sobre el referèndum


El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i tota la seva junta directiva han presentat aquest dimarts la seva dimissió en bloc, de manera que el club queda en mans d'una junta gestora que convocarà eleccions abans de tres mesos.

La crisi generada per la convocatòria de la moció de censura, la tercera de la història de l'entitat, i les diferències d'interpretació amb la Generalitat de Catalunya sobre els terminis de la mateixa en plena pandèmia han estat el detonant de la situació.

Bartomeu directiu amb Joan Laporta (2003-2005) i vicepresident esportiu amb Sandro Rosell (2010-2014), va accedir al càrrec al gener de 2014 com a president interí després de la marxa de Rosell. Al juliol de 2015 va ser elegit com a president per un mandat que vencia a finals del pròxim juny.

El ja dimitit president del Barça, ??en una compareixença sense preguntes, va comentar que la decisió s'ha pres "de manera serena i acordada" per tots els components de la directiva i va carregar contra la Generalitat de Catalunya per no haver ofert "cobertura legal" a la petició de el club de realitzar el referèndum a diferents seus, per a això havia sol·licitat quinze dies de termini extra.

"Els demanàvem (a la Generalitat) cobertura legal, la mateixa que van demanar ells al govern central, però han decidit no donar el mateix que han demanat. Han optat per rentar-se les mans en una situació que els resulta incòmoda", va afirmar.

Bartomeu va dir que el Barcelona no podia convocar la moció de censura en aquestes circumstàncies. "Havíem de preservar la salut de tothom i no podíem situar-nos en la tessitura entre la salut i una votació. Per això no convoquem als socis i vam dimitir", ha insistit.

Va assegurar que la directiva no va abandonar després del 2-8 de Lisboa davant el Bayern Munic, a la Lliga de Campions, per sentit de la responsabilitat. "El més fàcil era dimitir, anar-se'n després d'aquella dolorosa derrota, però calia prendre decisions i tot això enmig d'una crisi mundial sense precedents. No podíem deixar el club en mans d'una gestora amb competències limitades", ha indicat.

"Qui hagués contractat un entrenador o fitxat jugadors o assegurat la continuïtat de Messi o adequat els salaris? Com ??junta teníem l'obligació de fer-ho", ha subratllat el ja dimitit president de el Barcelona.

Bartomeu va recordar que una dimissió anticipada hagués provocat un buit de poder en un temps en el qual s'havien de prendre grans decisions.

"No volíem fugir tot i el desgast personal i s'ha insinuat que teníem coses a amagar i que teníem por a avalar. Tot fals. Vaig defensar que la nostra autocrítica ens fa més forts, però el que hem viscut aquests últims mesos passa el límit. Se'ns ha faltat a el respecte, se'ns ha amenaçat, a mi, a la meva família i també als meus companys de junta ", va dir.

Bartomeu ha assegurat que ha estat "un honor servir el club", tant com a directiu com sent president i que sempre ha intentat exercir el càrrec "amb honradesa i responsabilitat".

"Espero que properament es pugui tancar l'adequació salarial de la plantilla, que si no es completa pot tenir conseqüències greus (per a l'economia de club)", ha manifestat.

Bartomeu va anunciar que dilluns es van aprovar els requeriments per formar part d'una Superlliga Europea de Clubs i va recalcar que el Barça és "el millor club del món en valor".

"Això ho hem aconseguit per davant de grans magnats i estats, mantenint el club en mans dels socis. Som singulars i això suposa que no haguem de repartir dividends i que els beneficis es destinin a inversions esportives i patrimonials. La solidesa del club és indiscutible", ha argumentat.

Va afirmar, així mateix, que és el moment de passar pàgina i que cadascú tregui les seves conclusions. "L'únic que vull és seguir gaudint del Barça i els que vinguin tindran tot el meu suport en el futur. Som els socis els que decidim el nostre futur i aquesta és la nostra grandesa", va dir.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats