Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

CaixaBank tindrà el 74,2% de la nova entitat i Bankia el 25,8%Es preveu que l'operació pugui culminar durant el primer trimestre del 2021


La nova entitat resultant de la fusió de CaixaBank i Bankia estarà representada per l'entitat catalana en un 74,2% del capital mentre que la madrilenya aportarà el 25,8%, segons han confirmat les dues entitats aquest divendres al matí en un fet rellevant a la CNMV. CriteriaCaixa, entitat controlada al 100% per la Fundació Bancària La Caixa, es mantindrà com a accionista principal amb un 30%, mentre que el FROB passarà a tenir un 16,1%. Pel que fa el consell d'administració, estarà format per 15 membres, dels quals un 60% seran independents i un 33% seran dones. D'altra banda, s'espera que l'operació es pugui tancar definitivament durant el primer trimestre del 2021 després de l'autorització de les autoritats de la competència.

CaixaBank dividirà la seu operativa entre Barcelona i Madrid i mantindrà la social a València

La nova entitat resultant de la fusió entre Caixabank i Bankia mantindrà la seu social a València i repartirà les dues seus operatives entre Barcelona i Madrid, segons han explicat aquest divendres al migdia el conseller delegat de Caixabank, Gonzalo Gortázar, i el president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri. Tot i així, no han detallat encara quines funcions concretes acollirà cada una de les dues ciutats, ja que han recordat que el procés de fusió no acabarà "fins ben entrat" el primer trimestre del 2021. Sobre la reestructuració de la plantilla, Gortázar ha admès que hi haurà solapament de funcions entre les dues entitats però ha evitat concretar a quants treballadors afectarà i quins perfils.

En la roda de premsa celebrada a València per presentar la fusió entre les dues entitats i que s'ha allargat més de dues hores i mitja, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha assegurat que la nova entitat neix "amb força". "Néixer amb força, solvència i bona qualitat creditícia ens permet marge no només per aconseguir bons resultats sinó per ajudar la societat en un moment com el que estem", ha indicat Gortázar. També ha subratllat que la liquiditat que sumaran les dues entitats s'enfilarà fins als 128.000 milions d'euros.

Els dos dirigents han quantificat els costos de reestructuració en 2.500 milions d'euros, inclosos els costos d'un eventual procés de reestructuració de la plantilla. Tant Gortázar com Goirigolzarri han insistit que la culminació de la fusió no es produirà fins almenys d'aquí a mig any, quan reguladors de la competència, el Banc d'Espanya i el govern espanyol hi donin el seu vistiplau i que els consells d'administració aprovin els informes de fusió i se celebrin les respectives juntes general d'accionistes. Mentrestant, les dues entitats funcionaran independentment sota els seus respectius òrgans de govern i competint entre elles.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats