Lleida
18/32° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Comença la collita de la pera Ercolini al Baix Segre, que compta amb “molt mercat”Afirmen que la campanya dependrà de les afectacions tingudes per la pedregada


La collita de pera va començar ahir als municipis del Baix Segre, com és el cas de Massalcoreig, amb la varietat Ercolini, que juntament amb la llimonera, són les més primerenques. 

Des del sector, el primer dia de collita d’aquesta fruita, destaquen que la collita d’aquest any “dependrà de cada lloc” però, sobretot, de l’afectació que hagin pogut patir les finques per les condicions meteorològiques registrades. D’una banda, per les gelades que hi va haver el mes de març. I d’altra banda,  per les fortes pedregades que es van registrar al territori el passat mes de juny, les quals van provocar danys importants en les collites de la zona. 

De fet, cal recordar que alguns pagesos, especialment de Torres de Segre i d’Alcarràs, van perdre les collites senceres de préssecs i nectarines. Però també es van veure afectades localitats com Aitona, Soses, Gimenells i el Pla de la Font.Així mateix, des del sector expliquen que la pera Ercolini és una pera d’estiu dolça que té “molt mercat”, tant a Espanya com a països de l’Europa Central. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats