Lleida
19/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Comerciants de Lleida alerten que el confinament afectarà treballadors que tot just es reincorporaven després d'un ERTOAlgunes botigues de l'Eix Comercial han obert aquest diumenge amb la presència de menys compradors


La Federació de Comerç de Lleida (FECOM) ha alertat que el confinament de la comarca del Segrià arriba després que en els darrers quinze dies molts treballadors s'hagin reincorporat a la feina després d'haver estat en ERTO. "I ara hem de tornar a tancar, la veritat que és molt dolent per al comerç", ha dit la presidenta de l'entitat, Maria Rosa Eritja, que ha qualificat la decisió del Govern de "gran cop". Algunes botigues de l'Eix Comercial han assegurat que han notat menys afluència de compradors, tot i ser el primer diumenge de rebaixes. Alguns clients, en canvi, han explicat que tenien pensat anar a la platja i que arran del confinament, han optat per sortir a comprar.

La presidenta de FECOM Lleida, Rosa Maria Eritja, ha assegurat que el comerç de Lleida ha rebut "amb resignació" l'anunci de confinar la comarca del Segrià. Segons Eritja, la mesura "no podia ser més dolenta pel comerç". De fet, aquest diumenge moltes botigues han optat per no aixecar la persiana tot i tractar-se del primer festiu de rebaixes.

La presidenta del comerç de Lleida ha indicat que el confinament ja es va notar el mateix dissabte. "Del matí a la tarda va ser totalment diferent. Per tenir més despeses i no vendre, no cal obrir", ha dit. Tot i això, Eritja confia que la mesura no s'allargui més de quinze dies i que els comerciants disposin encara "de mig estiu per treure els estocs que acaben de rebre".

Una de les botigues de l'Eix Comercial que aquest diumenge sí que ha optat per obrir ha estat Colonial. La seva encarregada, Montse Bonet, ha coincidit en afirmar que la mesura "ha estat un cop dur" que se suma a una temporada que "ja venia fluixa" pel primer confinament del mes de març. "Ens afectarà molt perquè no tota la gent podrà venir a comprar i l'Eix Comercial depèn en gran part dels veïns de la resta de pobles de la demarcació", ha afegit. Malgrat tot, Bonet s'ha mostrat "positiva" i ha animat la ciutadania a "sortir de casa i fer comerç". A més, ha remarcat que compleixen amb totes les mesures de seguretat i que desinfecten la roba i els provadors contínuament. "Els compradors poden venir tranquils", ha assegurat.

Per la seva banda, la veïna de Lleida Susana Gaztanbide ha explicat que aquest diumenge tenia pensat anar a la platja amb la seva família però que, degut al confinament, ha optat per anar de rebaixes amb la seva filla. En el mateix cas s'ha trobat Maria Alloza, que ha explicat que ha hagut de canviar el mar pel carrer Major per "complir amb les mesures de seguretat recomanades".

Afectació desigual als comerços i negocis de restauració dels pobles del Segrià

A municipis del Segrià com Torres de Segre, els comerços han rebut l'anunci de confinament de la comarca de manera desigual. Per una banda, alguns establiments d'aquest municipi han explicat que la mesura no té un impacte important en els seus negocis perquè la majoria de la seva clientela són els mateixos veïns del poble, els quals poden continuar sortint a comprar.

En canvi, el restaurant Celler del Segre sí que ha notat el confinament. El seu gerent, Álvaro Roqué, ha explicat que els clients de fora de la comarca que tenien reserves per aquest diumenge les han anul·lat. També els ha afectat, ha dit, el fet que el restaurant està ubicat davant de la residència de gent gran. "Vivim molt de la gent que ve a veure els avis i, a l'estar tancada la residència, es nota, i tot costa molt", ha explicat.

Per la seva banda, diversos veïns del municipi han dit que aquest nou confinament no ha afectat els seus plans pel que fa la mobilitat, tot i que alguns han explicat que des de fa dos dies "estan més preocupats i vigilen més" a l'hora de sortir al carrer. "A les tardes ens aplegàvem una quinzena de veïns a la plaça per prendre la fresca i des de fa dos dies no som més de set o vuit perquè molts tenen por", ha apuntat un d'ells.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats