Lleida
14/27° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Cuixart surt de la presó en ús del primer permís de 48 hores després d'haver complert un quart de la condemna de 9 anysJordi Sànchez també el té concedit però encara no l'ha utilitzat, i no ha transcendit quan sortirà


Jordi Cuixart ha sortit de la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages), en ús del primer permís de 48 hores que se li atorga després d'haver complert un quart de la condemna de 9 anys per sedició imposada pel Tribunal Suprem. Òmnium Cultural, entitat presidida per Cuixart, ha confirmat que l'activista ha sortit del centre penitenciari, i ha subratllat que durant aquests dos dies "no tindrà agenda pública".

L'entitat reitera que Cuixart està fent ús dels drets que li corresponen "com a pres polític" i als quals "no renunciarà". Per això subratllat que no s'acollirà a cap mesura concebuda com a reinserció o que impliqui el reconeixement de cap delicte basat en l'exercici de drets fonamentals "com avalen diferents posicionaments internacionals".

Cal recordar que l'altre líder de la societat civil empresonat al costat de bona part del Govern de Carles Puigdemont, l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez, té concedit pel mateix motiu un permís també de dos dies. En el seu cas encara no l'ha utilitzat i no ha transcendit quan ho farà.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats