Lleida
4/10° C (boira)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Eloi Bergós liderarà Junts a la vegueria de Lleida i Toni Postius entra a l’ExecutivaAnna Feliu, al capdavant de les Garrigues; Dolors Tella, del Pla d’Urgell i Marc Solanes, de Balaguer


Perfilant els candidats fins a l’últim moment, Junts per Catalunya comença a desplegar-se territorialment. En el cas de la vegueria de Lleida només s’ha presentat una candidatura –amb més de 150 persones–, tal com ja va avançar ahir LA MAÑANA. L’encapçala Eloi Bergós, alcalde de Penelles i diputat a la Diputació a de Lleida, com a coordinador territorial.

Amb una llista vertebrada sobre l’equilibri entre comarques i la transversalitat,  l’acompanyarà Lídia Aixalà, de les Garrigues, com a responsable d’Organització; Jaume Ars, alcalde de Guissona, com a responsable de Comunicació; Joan Carles García, alcalde d’Alfarràs, responsable de Política Municipal; Marta Torra, de l’Urgell, responsable de Persones Afiliades; Toni Postius, del Segrià, responsable d’Acció Territorial en l’àmbit urbà i Joan Solà, del Solsonès, responsable d’Acció Territorial i Món Rural. 

Aquesta candidatura la completen, entre d’altres, l’exsecretària quarta de la Mesa del Parlament, Ramona Barrufet i Enric Mir, alcalde de les Borges. Així mateix, s’incorpora també com a membres nats Ramon Farré, delegat del Govern; Isidre Gavín, secretari d’Infraestructures, Rosa Maria Perelló i Paco Cerdà, diputats de la Diputació. Per la seva banda, Àngels Cabasés i Violant Cervera, que formen part de la direcció nacional, també s’hi sumen. 

Seguint amb la mateixa idea de transversalitat, a les executives comarcals s’han presentat les propostes de Jordi Torres per l’Urgell; Anna Feliu, alcaldessa de l’Albi, per les Garrigues; Ramon Augé, regidor de Cervera, per la Segarra; Isidre Mesalles, per a l’executiva del Segrià; Marc Solanes, de Balaguer, per la Noguera; Maria Dolors Tella, alcaldessa de Sidamon, pel Pla d’Urgell; i Sílvia Torra, de Solsona, per al Solsonès. 

Pel que fa a la vegueria del Pirineu, es presenta la candidatura de Ricard Pérez, d’Oliana. I a les comarcals, Josep Maria Puigarnau encapçala el Pallars Jussà, mentre que Carlota Canut liderarà el Sobirà. L’Alta Ribagorça  l’encapçala Marta Rollan, acompanyada de Troguet i Albert Alins i l’Alt Urgell, Jordi Fàbrega. 

Totes aquestes candidatures es votaran el 7 i 8 de novembre i, després, es confeccionaran les capitals de comarca. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats