Lleida
7/21° C (boira i sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Els municipis lleidatans ingressaran 114 milions amb l’energia eòlicaLa xifra correspón al lloguer dels terrenys i a la recaptació d’impostos


Els parcs eòlics que la Ponència d’Energies Renovables ha declarat viables suposaran 114,7 milions d’euros pels municipis de la província de Lleida on s’instal·lin, durant els 25 anys de vida útils. Aquesta xifra és la resultant de la suma dels milions d’euros en impostos que recaptaran els ajuntaments (ICIO, IAE i BICE) i els milions d’euros que corresponen al lloguer dels terrenys on s’instal·len els aerogeneradors.

Al total de Catalunya, la xifra assolirà els 237,8 milions d’euros. Els municipis de la Segarra seran els que més ingressos rebin al llarg d’aquest període, 100,3 milions d’euros, seguits dels de l’Anoia amb 44,2 milions d’euros, la Ribera d’Ebre amb 31,3 milions d’euros, la Conca de Barberà amb 25,6 milions d’euros, el Solsonès amb 14,4 milions,  la Terra Alta amb 13,8 milions d’euros, el Baix Camp amb 4,6 milions d’euros i, finalment, els municipis del Baix Ebre amb 3,6 milions d’euros.

A més dels 237,8 milions, s’estima que els guanys derivats per aquestes comarques implicaran 218 llocs de treball permanents per a l’operació i el manteniment de les instal·lacions durant un mínim de 25 anys. Els llocs de treball qualificats tenen una retribució total que suma 5,2 milions d’euros anuals, més 1,7 milions d’euros en les corresponents aportacions anuals a la Seguretat Social. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats