Lleida
7/19° C (pluja)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Jordà: “És imprescindible que el sector s’uneixi i s’organitzi per poder superar la crisi de preus”La consellera d’Agricultura va presidir ahir la Taula Sectorial


La consellera d’Agricultura Teresa Jordà va demanar, durant la reunió de la Taula Sectorial de la Fruita Dolça, unitat dins el sector per poder superar la crisi de preus i va reiterar la qualitat de la fruita catalana. 

Els principals actors del sector de la fruita dolça es van reunir ahir a Lleida al la delegació del Departament d’Agricultura en motiu de la Taula Sectorial Agrària de la Fruita Dolça, la qual va ser presidida per la consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Teresa Jordà. Durant la reunió es fer balanç de tots els punts acordats al Pla d’Acció de la Fruita Dolça que va aprovar la Generalitat l’any 2017. Segons Jordà “el Govern ha complert amb tots els punts que es van pactar, però falta que el sector s’uneixi tal i com es van comprometre al 2017”. 

Des del Govern de la Generalitat emplacen a sindicats, patronal i productors a unir-se i decidir conjuntament quines són les principals demandes del sector frutícola, ja que això “enfortiria el sector” i els permetria “autoregular-se a si mateixos”.

Jordà va reiterar el seu compromís amb els productors, però va alertar que “cal estar preparats, ja que aquesta crisi està causada per un problema estructural i els dèficits entre oferta i demanda són molt grans”, per això va considerar “imprescindible” la col·laboració entre tot el sector.

 La consellera també va confirmar que la Generalitat segueix treballant en dos fronts diferents: el primer, una Llei de la Cadena Alimentària catalana, tot i que també va demanar que el govern estatal faci efectives les reformes que va prometre per la seva; El segon és la cimera (encara sense data) que el president de Generalitat va prometre amb tots els actors de la cadena, inclosos els distribuïdors, els quals també seran convidats a la reunió segons la consellera d’agricultura.  

Durant una visita al Fruitcentre de Lleida ahir, la consellera d’Agricultura va defensar la qualitat de la fruita catalana, així com el compromís de seguir treballant perquè “els productors no es trobin en una situació tan lamentable en què se’ls paga per allò, que fan i fan bé, per sota costos de producció”. La consellera va voler tancar el tema i va dir que si la interpretació d’unes paraules seves durant la reunió de dimecres passat a Lleida van generar certa polèmica és “perquè a algú l’interessava que hi fos”. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats