Lleida
3/17° C (sol)
97% 26 km/h


La Junta de Portaveus acorda que els pressupostos del Parlament es votin al ple de la setmana que veJxCat aposta per buscar unanimitat als comptes de la cambra i es planteja demanar una revocació de l'acord de Mesa ampliada


La Junta de Portaveus ha acordat aquest divendres que els pressupostos del Parlament es debatin i votin al ple de la setmana que ve. Els grups de Cs, ERC, CatECP, PSC-Units i CUP-CC hi han votat a favor, JxCat ho ha fet en contra i el PPC s'hi ha abstingut. La proposta tècnica dels comptes de la cambra es van aprovar a la Mesa ampliada de dimarts passat amb els vots a favor de Cs, JxCat i PPC, i les abstencions de republicans, socialistes i cupaires -els comuns es van abstenir. En una Junta on no hi era el vicepresident primer, Josep Costa -responsable econòmic del Parlament, de viatge-, JxCat ha demanat que els pressupostos no entrin al proper ple per tenir més temps i buscar unanimitat a la votació. La formació es planteja demanar una revocació de l'acord de la Mesa ampliada per seguir negociant els pressupostos.

Fonts de JxCat han insistit que s'han oposat a portar els pressupostos al proper ple perquè prioritzen que els comptes s'aprovin amb unanimitat, després de la controvèrsia de dimarts. Alhora, defensen que cal seguir negociant i posen com a exemple que el president del Parlament, Roger Torrent -ni el seu grup-, no voti a favor dels seus propis comptes.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats