Lleida
17/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Onze mesos de presó per pegar una embarassada i provocar-li l’avortamentL’acusat reconeix els fets i accepta el pacte al que van arribar les parts


L’home acusat de pegar una embarassada i provocar-li un avortament va acceptar ahir una pena d’11 mesos de presó en el judici que es va dur a terme a l’Audiència Provincial de Lleida. En aquest sentit, va ser condemnat a cinc mesos de presó per un delicte d’avortament per imprudència greu i a sis més per un delicte de lesions. A més, també se li prohibeix comunicar-se i aproximar-se a la víctima a més de 200 metres durant cinc anys i l’haurà d’indemnitzar amb 20.000 euros en concepte de responsabilitat civil.

Cal recordar que inicialment Fiscalia demanava sis anys i mig de presó (quatre anys i mig de presó per un delicte d’avortament i dos anys de presó per un delicte de lesions, amb l’agreujant de gènere), però les parts van arribar a un pacte. L’acusat, R. A. E. M., de 36 anys i nascut a República Dominicana, actualment en presó per una altra causa, va reconèixer que el 25 de juny de 2018 va sortir d’una discoteca situada a l’LL-11 i es va dirigir cap a la dona, amb la que havia anat juntament amb altres persones, li va recriminar alguna cosa, la va llençar amb força contra un cotxe  aparcat, la va agafar pel cabell i li va donar cops en la zona abdominal. Segons la Fiscalia, i així ho va admetre l’home en la vista oral, ho va fer amb una actitud de “menyspreu i dominadora”, i la va fer caure a terra, “saben el seu estat gestacional però sense intenció d’afectar l’estat de gestació de la perjudicada”.

La víctima va anar diverses vegades a urgències arran dels cops. Finalment, el 19 de juliol de 2018 es va produir l’avortament “per l’agressió patida i l’estrès produït davant del temor de perdre el fetus”. Posteriorment, la víctima va presentar un quadre clínic compatible amb una trastorn afectius, depressiu, compatible amb els fets viscuts.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats