Lleida
17/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Ostiaputa s'acomiada del seu cantant AntonichiLa veterana banda punk manté una estreta relació amb Lleida


"Avui donem la notícia que mai volíem haver donat: Antonichi ens ha deixat. Malgrat el mateix temps que portava lluitant amb la seva malaltia, mai va deixar de cridar-li al micròfon. Et recordem tots aquells, molts, als quals has deixat petjada. Descansa en pau company".

Aquesta és la missiva que ahir penjaven els companys d'Antonichi 'El Colilla', cantant original de la banda de punk-rock Ostiaputa molt volguda per aquestes zones, un projecte nascut el 1986 i que dos anys més tard despuntaria amb la seva primera maqueta d'estudi, 'Joder ya', més coneguda com la groga amb deu corts. El 1990 els Ostiaputa van guanyar el concurs 'Conexió Terrassa' i el 1993 graven el seu primer elapé (LP), 'Vuestra cara... es nuestra cruz'

Antonichi va deixar el grup però va tornar abans que finalitzés el segle per a llançar el 2000 l'àlbum en directe '¿Dónde estabas tú?, ¡Nosotros aquí!'. Després de diversos assajos, entren novament en els estudis per a crear en 2003 el seu nou disc de cridaner títol, 'Operación Truño'.

Ostiaputa va actuar al Cotton Club el 21 d'octubre de 2011 en una vetllada telonejada per Pezkillando, una banda punk d'Alcarràs que l'any anterior havia guanyat el VII Pepe Marín Rock després de publicar el seu CD promocional, 'Hijos punk'.

Per a l'ocasió, Ostiaputa va arribar a Lleida amb dos dels seus components originals, el cantant Antonichi i el guitarrista Kako, als qui s'havien sumat el guitarrista Reka, el baixista Juja i el bateria Miguel, passant de ser quartet a quintet. La presència d'Ostiaputa a Lleida va ser molt celebrada pels seus ja llavors molts seguidors i a més arribaven amb el seu nou treball acabat de publicar, 'Supervivencia'.

En un altre ordre de coses, cal ressenyar que Ostiaputa guarda estrets vincles amb la demarcació de Lleida a través de festivals com l'Adictes Fest i que el bateria Miguel -també a les files de Silence- és company a Batec amb el guitarrista lleidatà Fernando 'Nando' Alonso, també component de Karbunko, d'Almacelles, guanyadors del VI Pepe Marín Rock.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats