Lleida
17/36° C (sol)
97% 26 km/h


El Govern vol comprar 4 MEUR de producte fresc de petits productors amb dificultats d'accés als grans distribuïdorsAragonès diu que els excedents de producció es podran destinar a la demanda del Banc d'Aliments


El Govern estudia la possibilitat de comprar productes frescos a petits productors catalans que tenen dificultats d'accés a les grans cadenes de distribució i que han vist com els quedava un gran excedent de producció per culpa de la crisi del coronavirus i el tancament d'hotels i restaurants. Després d'una reunió amb els representants de les principals empreses agroalimentàries de Catalunya, el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha dit que "s'estan articulant mesures" per ajudar els afectats, i que les compres podrien ser per valor de 4 milions d'euros. "Hi ha uns productors que tenen un producte que s'ha de poder ressituar", ha dit el vicepresident.

Aragonès, que també ha visitat Mercabarna amb la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha dit que "la producció del sector agroalimentari que bàsicament es produïa per a hotels i restaurants es destinarà a necessitats alimentàries, perquè en moltes llars del país s'ha incrementat la demanda del banc d'aliments".

Així mateix, Aragonès ha agraït el "compromís de les empreses i els treballadors del sector agroalimentari" durant la crisi del coronavirus, sense els quals, ha avisat, la situació seria "molt més difícil".

El vicepresident ha dit que els pressupostos aprovats la setmana passada "són la primera pedra per a la reconstrucció del país" i que cal que derivin en un "nou impuls del sector agroalimentari com a motor econòmic, generador de prosperitat, font de qualitat de vida i garant de la cohesió social i territorial".

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha estat en contacte permanent amb els diferents sectors de la cadena agroalimentària perquè no falti cap producte de primera necessitat.

Per la seva banda, la consellera Teresa Jordà ha destacat els esforços per evitar que es trenqui la cadena agroalimentària, i ha dit que s'estan articulant ajuts als sectors més afectats pel confinament com "l'oví i el cabrum, el sector de la planta i flor ornamental, el vitivinícola i el pesquer".

Una de les principals prioritats d'Agricultura en les properes setmanes és garantir la seguretat en la campanya de la fruita. Per a fer-ho, precisament, s'han creat comissions tècniques territorials per fixar els criteris i recomanacions a seguir.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats