Lleida
15/33° C (sol)
97% 26 km/h


Espanya és la tercera economia europea que més es desploma el primer trimestre de l'anyEl comerç entre els països de l'Eurozona va caure un 12,1% al març per la crisi de la covid-19


Espanya és la tercera economia europea que més es va desplomar el primer trimestre de l'any, un 5,2% segons les darreres dades de l'Eurostat, l'oficina estadística de la Unió Europea. Només està per darrere de França (5,8%) i d'Eslovàquia (5,4%). Després d'Espanya, Itàlia (4,7%), Portugal (3,9%) i Bèlgica (3,9%) són les que fins ara més han patit econòmicament la crisi del covid-19. L'economia alemanya ha retrocedit un 2,2%. Com ja apuntaven les dades preliminars publicades a finals d'abril el PIB de l'Eurozona va caure un 3,8% entre gener i març. Només Bulgària, Romania i Finlàndia han registrat creixements positius en aquest període. D'altra banda, el comerç entre països de l'Eurozona va caure un 12,1% al març.

Pel que fa al comerç internacional, les exportacions de l'Eurozona van caure un 6,2% al març, mentre que les importacions van disminuir un 10,1%. Aquest descens s'explica sobretot per la menor importació i exportació de productes energètics, el que també ha implicat gairebé una caiguda del 20% de les importacions de la UE des de Rússia.

A Espanya les exportacions a països de l'euro van caure un 5% i les importacions un 4%. El comerç internacional també s'ha ressentit de la crisi del covid-19 i el tancament de fronteres. Les exportacions d'Espanya fora de la UE van caure un 4% i les importacions un 9%.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats