Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La Cambra de Comerç i MicroBank volen impulsar l’emprenedoriaLes entitats signen un acord de col·laboració amb ajudes i incentius per a l’autoocupació


El president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida, Jaume Saltó, el president de MicroBank, Juan Carlos Gallego, i el director del Centre d’Institucions de Catalunya de CaixaBank, Joaquim Macià, van signar ahir un conveni de col·laboració per facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits. 

Amb la signatura d’aquest acord, s’estableix una línia de finançament d’1 milió d’euros per potenciar l’autoocupació i incentivar l’activitat emprenedora, afavorint la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, nous residents, persones amb discapacitat i amb especial atenció als col·lectius en situació de vulnerabilitat.

En base a aquest conveni, es finançarà la creació o ampliació de microempreses, negocis d’autònoms i projectes d’autoocupació amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu i al progrés social.

A més, en el context de la crisi sanitària, MicroBank posa a disposició una nova línia de finançament destinat a autònoms i microempreses amb la finalitat d’atendre necessitats de circulant derivades de la Covid-19. 

Aquesta línia compta amb el suport del Fons Europeu d’Inversions. Els beneficiaris seran professionals autònoms i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior a dos milions d’euros. Els sol·licitants podran optar a microcrèdits per un import màxim de 25.000 euros.

Els projectes han de tenir un pla d’empresa i l’informe favorable de viabilitat elaborat per la Cambra de Comerç de Lleida. En virtut d’aquest conveni, la Cambra es compromet a detectar les necessitats de finançament de les empreses i dirigir-les a MicroBank perquè analitzi i aprovi, les sol·licituds de finançament.

La Paeria ofereix a Pimes i autònoms ajudes de fins a 1.200 euros per sortir de la crisi econòmica

El Regidor de Promoció Econòmica i Emprenedora, Paco Cerdà, va anunciar que ja es poden sol·licitar a l’Ajuntament de Lleida les ajudes de fins 1.200 euros per a Pimes i autònoms. El pressupost per poder finançar aquestes ajudes, que recull fins a 150.000 euros, es va demanar durant el Ple municipal del mes de maig, motiu pel qual està ja disponible. 

Les ajudes per a l’hostaleria i la restauració, pressupostades en 60.000 euros, arribaran una mica més tard degut a que la proposta va sorgir al Ple del mes de juny. Cerdà va explicar que “es preveu una segona convocatòria d’aquestes ajudes per a que els autònoms i les empreses petites i mitjanes del territori puguin pal·liar els danys econòmics soferts durant aquesta crisi” i va afegir que “demanarem ajuda a la resta d’administracions per comple-mentar el que des de la Paeria podem oferir”.

El període de finalització per a la sol·licitud de les ajudes acabarà el 30 de juliol.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats