Lleida
15/33° C (sol)
97% 26 km/h


La campanya de la renda 2019 s’inicia durant l’estat d’alarma
La campanya de la renda i patrimoni del 2019 va iniciar-se ahir amb l’obertura del termini de presentació de declaracions per internet, tant a través del programa Renda Web com de l’aplicació mòbil de l’Agència Tributària. L’exercici passat es van presentar a les comarques de Lleida un total de 206.636 declaracions. 

En aquesta campanya, l’Agència Tributària preveu rebre 21 milions de declaracions, de les quals 14,6 milions seran a tornar per un total de 10.686 milions d’euros, unes quantitats que es començaran a desemborsar el 3 de juny. Altres 5,5 milions de declaracions resultaran a ingressar, per un total de 12.798 milions. 

El Ministeri d’Hisenda va defensar que manté el calendari de la campanya tot i el confinament pel coronavirus amb l’objectiu d’agilitar les devolucions, ja que la majoria dels contribuents realitza la seva declaració per internet. En aquesta campanya estaran obligats a declarar els contribuents que el 2019 van obtenir rendiments de treball superiors a 22.000 euros o 14.000 euros en el cas que tinguin més d’un pagador, percebin pensions compensatòries o el pagador no estigui obligat a retenir. El pla “Et truquem” de presentació telefònica de la declaració començarà el pròxim 7 de maig i l’atenció presencial a oficines, el 13 de maig, en ambdós casos amb cita prèvia. La campanya s’estendrà fins al 30 de juny, excepte per a les declaracions a ingressar amb domiciliació bancària, que hauran de presentar-se abans del 25 de juny. La membre de la Comissió Fiscal del Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya, Concha Forteza, va advertir a l’administració que haurà d’estendre la data límit més enllà del 30 de juny perquè els gestors estan saturats per la tramitació d’ERTO.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats