Lleida
17/36° C (sol)
97% 26 km/h


Les constitucions d'empreses cauen un 88% i les ampliacions de capital disminueixen un 69% durant l'abril a CatalunyaNomés s'inscriuen dos concursos de creditors en el Registre Mercantil, un descens del 97% en comparació amb l'any passat


La paralització de l'economia ha provocat una caiguda de les constitucions de societats en un 88,4% i de les ampliacions de capital en un 69,4% durant el mes d'abril a Catalunya, segons l'evolució del Registre Mercantil que ha donat a conèixer aquest dimecres el Col·legi de Registradors. Si l'any passat es van constituir 1.700 societats, aquest exercici la xifra no arriba a les 200. Pel que fa a les ampliacions, les 520 operacions de fa un any contrasten amb les 159 de l'abril del 2020. Tot i que les dades mostren que al llarg del mes d'abril només es van inscriure dos concursos de creditors a Catalunya (- 97%) el Col·legi creu que caldrà esperar uns mesos per veure l'evolució i tenir una visió més propera a la realitat empresarial.

Les constitucions i ampliacions de capital són indicadors de confinança empresarial i reflecteixen l'aposta pels projectes, recorden des del Col·legi de Registradors. A tot l'Estat, durant l'abril del 2020 les ampliacions de capital no arriben al miler, quan fa un any es van superar les 2.500. En aquest mes, s'han creat 2.452 empreses, moltes menys que fa un any, quan se'n van formar 8.782.

En total, 14 comunitats autònomes han vist com les constitucions i les ampliacions de capital queien més del 50% en comparació amb l'abril del 2019.

A més, les dades reflecteixen una caiguda generalitzada de la inscripció de concursos de creditors, tot i que el Col·legi apunta que la disminució pot ser deguda a un "alentiment de les comunicacions" internes pròpies del procés concursal. Per tant, asseguren que caldrà esperar uns mesos per veure l'evolució dels concursos i tenir una visió més propera a la realitat empresarial

Al llarg del mes d'abril només es van inscriure dos concursos de creditors a Catalunya, un descens del 97% en comparació amb l'any anterior, quan se'n van inscriure 67. Tots dos concursos han sigut voluntaris. Durant l'abril del 2019, els concursos voluntaris van sumar 64 inscripcions i els concursos necessaris inscrits van ser 3.

A Espanya, els concursos han caigut un 84,4%, disminuint des dels 285 anotats el 2019 als 44 registrats aquest any.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats