Lleida
17/36° C (sol)
97% 26 km/h


Montero defensa la distribució equitativa dels recursos entre les CCAA i diu que sempre prima ''l’interès general''La ministra d’Hisenda assegura que els criteris busquen que “cada ciutadà tingui els mateixos drets visqui on visqui”


La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, assegura que el govern espanyol distribueix equitativament els recursos de finançament entre les CCAA i que sempre es prima “l’interès general”. A preguntes del diputat Joan Baldoví, Montero ha afirmat que “mai” sortirà de l’executiu un criteri de repartiment de fons que “no vagi en favor de l’interès general i que cada ciutadà tingui els mateixos drets visqui on visqui”. Montero també ha defensat el fons no retornable de 16.000 MEUR i ha insistit que sempre actuen amb criteris “absolutament tècnics i objectius”. “Els ciutadans necessiten unitat i no volen confusió així que no inventem problemes i dobleguem l’esquena perquè se’ns necessita a tots”, ha afirmat.

El diputat Baldoví ha demanat més recursos per les a les comunitats autònomes i ha assegurat que Espanya té un “sistema injust i caducat”, en relació a les autonomies i en especial amb el País Valencià. En aquest sentit, ha celebrat el fons de retornable però ha dit que al també un fons “d’anivellament” perquè tothom se situï a la mitjana.

Montero li ha respost que és legítim que “cadascú defensi els interessos del seu territori però el que no em sembla legítim és que es canviï de criteri en funció de les circumstàncies conjunturals”. “No pot ser que un entorn o un altre siguin prioritaris en el repartiment d’una quantitat tant important com són 16.000 MEUR”, ha afegit.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats