Lleida
15/33° C (sol)
97% 26 km/h


S'inicia la regularització de 600 ''falsos autònoms'' de la Corporació Alimentària Guissona, segons CCOOMés de 20.000 treballadors del sector carni passen de ser treballadors per compte propi a cotitzar en el règim general


Els 600 "falsos autònoms" que encara operen a la Corporació Alimentària Guissona, del Grup bonÀrea, passaran al règim general de la Seguretat Social i se'ls aplicarà el conveni col·lectiu sectorial, després diverses denúncies dels sindicats a la Inspecció de Treball, segons ha informat CCOO. En un comunicat, l'organització ha celebrat la decisió i ha recordat que la companyia era "una de les poques empreses de la indústria càrnia que es resistia a fer el pas". En les últimes setmanes, els representants de la corporació i dels treballadors han "intensificat contactes" per regularitzar els treballadors amb la mediació de la Inspecció de Treball. Abans que s'acabi el mes d'octubre, aquests treballadors deixaran de cotitzar com a autònoms.

Les condicions laborals de la majoria seran les que regula el conveni col·lectiu estatal de les indústries càrnies. Els que elaboren productes no carnis i activitats complementàries i auxiliars, se'ls podrà aplicar un altre conveni.

A partir d'ara, CCOO, que té majoria en la representació, vigilarà com es desenvolupa una regularització i tractarà de millorar les condicions salarials i laborals d'aquest col·lectiu, mitjançant acords interns a l'empresa.

El sindicat fa temps que reclama que s'acabi el mal ús de la figura de l'autònom en el sector i va engegar una campanya estatal sota el lema 'Carn Sense Frau'. Més de 20.000 treballadors de la indústria càrnia ja s'han regularitzat i han deixat de cotitzar com a autònoms al conjunt de l'Estat, segons dades de CCOO.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats