Lleida
17/36° C (sol)
97% 26 km/h


Animac es presenta a Barcelona i Madrid amb la participació del director i productor Peter LordLa directora d'Animac, Carolina López, presentarà novetats i continguts de la 24a edició de la mostra, que enguany està dedicada a la memòria sota el títol Time Capsule, i que se celebrarà a Lleida del 27 de febrer a l’1 de març


La 24a edició d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, que organitza l’Ajuntament de Lleida, es presentarà el pròxim 12 de febrer al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el 13 de febrer a Cineteca Madrid (Matadero Madrid), amb un programa de conferències i projeccions de la mà de Peter Lord, director i cofundador de l’oscaritzat estudi d’animació stop motion britànic Aardman Animations, i que va rebre el premi Honorífic d’Animac 2019 per la brillant trajectòria de la seva productora que, amb 10 nominacions als premis Oscarâ, ha recollit 4 estatuetes, entre altres guardons.

La directora, Carolina López, serà l’encarregada de presentar, davant el públic de Barcelona i Madrid, les novetats i continguts d’aquesta edició d'Animac, dedicada a la memòria sota el títol Time Capsule, que tindrà lloc a Lleida del 27 de febrer a l’1 de març de 2020.

El 12 de febrer a les 19.00 hores, durant la presentació d’Animac 2020 a l’auditori del CCCB, es projectaran els primers curtmetratges d’autor de Peter Lord, aquells que mostren els seus començaments en l’animació per a adults i que són la base de la seva creació posterior: Aardman Original Cartoon, Grand Morph Home Movies, Early Bird, Nina Simone-My Baby Just Cares for Me, War Story, Adam i What’s a Pig. A més, Carolina López moderarà una xerrada oberta on el públic assistent podrà formular les seves preguntes al creador britànic.

El 13 de febrer a les 19.30 hores, en la presentació a la Sala Azcona de Cineteca Madrid (Matadero Madrid), Peter Lord oferirà una masterclass on repassarà la seva fascinant carrera com a director i productor durant més de 40 anys al capdavant d’Aardman Animations, i es projectarà una gran retrospectiva dels seus treballs, des dels seus inicis fins als èxits internacionals més recents. 

A més de la masterclass de Peter Lord, Cineteca Madrid organitza del 2 al 29 de febrer una retrospectiva del creador britànic sota el títol “Aardman. Una historia muy animada”. El cicle inclou la projecció dels seus primers treballs en l’animació per a adults, base de la seva creació posterior, que es projectarà a la Sala Azcona de Cineteca els dies 6, 21 i 23 de febrer. A més, el cicle comptarà també amb una selecció de capítols de la sèrie Wallace i Gromit els dies 7 i 28 de febrero, i d’El Xai Shaun i Morph, els dies 9 i 20 de febrer.

D'entre els llargmetratges per a públic familiar, la pel·lícula Chicken Run. Evasió en la granja (2000) podrà veure's els dies 8 i 13 de febrer; la pel·lícula Pirates! (2012) es projectarà els dies 9 i 22 de febrer; Cavernícola (2018) estarà en cartell els dies 12 i 23 de febrer; La Oveja Shaun. La película: Granjaguedón està programada els dies 16 i 29 de febrer. Aquests títols formen part de les matinals infantils de cap de setmana, amb entrada gratuïta per a espectadors menors de 12 anys. 

Prèviament, l’11 de febrer, Peter Lord es trobarà amb els estudiants d’animació de l’escola de cinema i animació de Barcelona ECIB, on durà a terme una masterclass. Cal destacar el suport que ECIB dona a Animac en la presentació de la mostra a Barcelona i Madrid, col·laborant per portar els millors de l’animació internacional a aquests esdeveniments previs a la mostra.

En la passada edició d’Animac, la sala gran del Teatre de la Llotja de Lleida va quedar gairebé petita per veure i escoltar les paraules del mestre de l’stop motion Peter Lord en la seva masterclass Aardman Frame by Frame. En la seva conferència, Lord va mostrar en imatges com ha anat creixent amb els anys la productora que va cofundar el 1972 amb el seu amic David Sproxton, quan encara eren adolescents.

L’emblemàtic estudi d’animació stop motion Aardman Animations és mundialment conegut per personatges com Wallace i Gromit, El Xai Shaun o Morph i per llargmetratges familiars de culte com Chicken Run (2000) o Pirates! (2012), tots dos dirigits per Lord. Uns anys abans d’aquest boom internacional, Peter Lord va alçar-se com un dels autors de curtmetratges stop motion més innovadors dels 80 i els 90 i avui és un dels grans referents mundials de l’animació.

Fotografia: David del Val

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats