Lleida
15/33° C (sol)
97% 26 km/h


Dagoll Dagom ofereix dues representacions de l’obra ‘Maremar’ a Lleida i a TàrregaL’espectacle denuncia el drama que viuen els refugiats a la Mediterrània


La reconeguda companyia catalana presenta aquesta setmana a terres lleidatanes el seu espectacle ‘Maremar’. Primer ho farà al Teatre de la Llotja, el divendres (21.00 hores), i l’endemà al Teatre Ateneu de Tàrrega, al mateix horari.

El Teatre de la Llotja serà el primer a rebre aquest muntatge de gran format, que compta amb un repartiment coral i peces musicals de Lluís Llach. Sota la direcció de Joan Lluís Bozzo, Maremar constitueix una denúncia ferotge del drama que pateixen actualment a la Mediterrània les persones refugiades. Dagoll Dagom planteja l’espectacle en forma de metàfora adaptant l’obra Pèricles, Príncep de Tir de William Shakespeare, posant sobre l’escenari un resultat de singular bellesa estètica que conjuga paraula, dansa i cançó.

A la capital de l’Urgell, la representació servirà per posar el colofó a la 25 Temporada de Teatre, que ha permès el públic gaudir d’espectacles com Shirley Valentine, La tendresa o Lapònia i d’actors de la talla de Mercè Arànega, Roger Coma o Toni Gomilla.

Tot i que es tracta de la primera aventura shakesperiana de Dagoll Dagom al llarg dels seus 44 anys de trajectòria, la companyia reuneix elements que defineixen la producció escènica de la companyia, ja que el mar, i en concret el Mediterrani, sempre han estat un eix essencial del seu treball.

L’argument arrenca amb una nena en un camp de refugiats que plora desconsoladament perquè ha perdut els seus pares. Allí, es troba un personatge fantàstic que la consola dibuixant un relat sobre la vida i l’esperança.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats