Lleida
15/33° C (sol)
97% 26 km/h


El Cruïlla apunta al seu ajornament a 2021 a l'espera de poder cancel·lar per força majorAlberto Guijarro sobre el Primavera Sound a l'agost: "Per tot el que ens arriba, sembla que no podrà ser"


El Festival Cruïlla ha fet públic després de l'anunci de del pla de desescalada del govern espanyol que "difícilment" podrà celebrar-se enguany i "haurà d'ajornar-se al 2021". El certamen, però, no prendrà la decisió definitiva mentre l'executiu no decreti la cancel·lació d'esdeveniments com el seu "per causa de força major". Això és el que reclama el Cruïlla, i el conjunt de promotors musicals de l'Estat, davant d'una transició que de facto no permet la celebració normal d'un festival de masses. Sense la decisió de l'Estat "no hi ha cap assegurança que cobreixi" el cost de rescindir contractes als 4.000 treballadors vinculats al festival ni, és clar, als artistes, argumenten. Les entrades d'aquesta edició seran vàlides per a la propera.

El Festival Cruïlla, previst pels dies 2, 3 i 4 de juliol, dona per fet que la seva propera edició no es podrà fer com l'havien "pensat, somiat i projectat". "Difícilment serà possible aquest any i l'haurem d'ajornar a 2021", lamenten en un breu comunicat difós a les seves xarxes socials. Amb tot, aquest és encara només un dels "escenaris" que el festival té previst, i és que tampoc descarten haver de celebrar-lo en condicions no desitjades si no és el govern qui "decreta la cancel·lació dels grans esdeveniments per causa de força major".

Com altres festivals que encara no s'han pronunciat sobre el seu futur (el Sónar, per exemple), el Cruïlla està a l'espera de tenir aquesta cobertura legal, sense la qual no pot cancel·lar contractes amb personal i artistes sense que això suposi una desfeta econòmica. "Encara no podem prendre la decisió definitiva", expliquen en aquest sentit, i apunten que serà "previsiblement el 5 de maig" quan el govern espanyol es pronunciï al respecte.

En tot cas, i davant l'eventual cancel·lació definitiva de l'edició, el certamen comunica als seus seguidors, i en concret a aquells que ja tinguessin entrades i abonaments, que aquests seran vàlids per a l'edició del 2021 (qui no hi pugui assistir tindrà "opcions" per recuperar l'import o "aprofitar els diners d'una altra manera"). "Mentrestant, et demanem paciència i comprensió", expressa el comunicat.

 

Alberto Guijarro sobre el Primavera Sound a l'agost: "Per tot el que ens arriba, sembla que no podrà ser"

El codirector del Primavera Sound, Alberto Guijarro, ha assegurat aquest dijous que la celebració ajornada del festival a l'agost ja no sembla possible hores d'ara. "Esperem que el govern ens digui el què, però per tot el que ens arriba sembla que no podrà ser", ha admès en una entrevista a tres bandes a l'Instagram Live del Club TRESC, amb el director del Cruïlla, Jordi Herreruela, i el del Festival Grec, Jordi Casadesús. El Primavera Sound va ser un dels primers festivals a anunciar el seu ajornament, del mes de juny a finals d'agost. Però els tempos del pla de desescalada del govern espanyol no fan pensar que així pugui ser, segons Guijarro. En qualsevol cas, el director també demana poder-se acollir a la cancel·lació per força major.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats