Lleida
15/33° C (sol)
97% 26 km/h


El MUD porta a Lleida la llegenda japonesa Sachiko KanenobuLa cantautora oferirà en exclusiva a Lleida el seu segon concert a Europa


La 14a edició del Festival MUD - Músiques Disperses comptarà de nou amb un cartell heterogeni i de qualitat, malgrat la retallada del pressupost, que passa dels 40.000 als 20.000 euros.

Aquesta nova edició del Músiques Disperses, organitzat per la Paeria i que se celebra a Lleida del 12 al 15 de març, tindrà el Cafè de Teatre com a centre neuràlgic i comptarà amb sis concerts.

El director artístic del festival, Antoni Gorgues, de Guerssen Records, va desgranar la programació que inclou, com és habitual, una barreja amb propostes més conegudes i altres més arriscades, que són “les que ens defineixen com a festival”.

El festival comença el dijous 12 de març (22.00 hores, 12 euros) amb el concert al Cafè del Teatre de Pau Riba, que actuarà amb la banda De Mortimers en la commemoració dels 50 anys de la publicació de Dioptria, un dels discos de referència de la música catalana.

El divendres dia 13 (22.30 hores, 12 euros), el Cafè del Teatre rebrà al Duo La Loba, format pels artistes argentins Guadalupe Álvarez i Javier Calequi –guitarrista de Jorge Drexler–. Dissabte hi haurà una doble proposta. A les 12.00 hores al Grans Records actuarà l’argentí Ivory Tusk, mentre que al Cafè del Teatre actuaran Cánovas, Adolfo y Guzmán (21.00) i la cantautora japonesa Sachiko Kanenobu (22.30), que en la seva segona visita a Europa farà un aquest únic concert a Lleida. Sachiko va ser la primera cantautora japonesa de la història i va publicar el 1971 el disc Misora, redescobert fa uns anys.

Finalitzarà el festival el concert de diumenge (20.00), a càrrec de la banda Derby Motoreta’s Burrito Kachimba.

El Músiques Disperses ha patit una important retallada en el seu pressupost, un fet, però, que Antoni Gorgues considera que no afecta a la qualitat de la programació, tot i que sí es notarà en altres aspectes. Malgrat això, el regidor Jaume Rutllant deia que “el carinyo que se li té al MUD ha fet que tothom faci un esforç, des de Sopa Graphics als artistes”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats