Lleida
17/36° C (sol)
97% 26 km/h


El Petit de Cal Eril arriba a Lleida amb la seva 'Energia Fosca'El músic de Guissona manté un intens ritme productiu, amb tres discos en quatre anys


El Cafè del Teatre acull aquesta nit (22.30 hores, 15 euros) el concert del músic de Guissona Joan Pons, El Petit de Cal Eril, que oferirà, entre altres, les cançons del seu últim disc.

Aquest nou treball discogràfic, Energia Fosca (Bankrobber, 2019), que entra “en íntima col·lisió” amb els dos anteriors La Força (2016) i el celebrat El disc triangular (2018), completa un cicle de creixement del músic lleidatà forjat des de la base i que defensa el seu projecte en primera persona amb la màxima tenacitat i amb dues premisses bàsiques: no parar de realitzar actuacions en directe i un inusitat ritme productiu.

Aquest últim Energia Fosca, que es refereix a la “presència misteriosa” i desconeguda que expandeix l'univers de manera “accelerada”, és el tercer projecte musical de la banda, que “arrodoneix el seu creixement” professional, segons explicava en un comunicat el segell musical Bankrobber, amb qui ha gravat aquest disc. Així mateix, descriuen les seves melodies com el resultat de la “radiació ultraviolada” contra la “matèria fosca” i expressen que en el disc s'alternen “moments de màxima luminància” amb “atmosferes inquietants”.

Les partícules elementals que acabarien conformant el nou disc van ser accelerades en un punt indeterminat de les muntanyes de Prades (Tarragona) on el grup –format per Artur Tort, Dani Comas, Ildefons Alonso i Jordi Matas, a més de Joan Pons– va instal·lar el seu sincrotró portàtil, alimentant-lo només de llum solar. L'impacte de la radiació ultraviolada en la matèria fosca va acabar marcant el singular caràcter del disc.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats