Lleida
15/33° C (sol)
97% 26 km/h


‘La niñas’, òpera prima de Pilar Palomero amb escenes rodades a Gimenells, de Berlín a MàlagaLa pel·lícula, aplaudida a la Berlinale, narra la història de dones d’avui dibuixada a través de l’educació que van rebre als 90


‘La niñas’, òpera prima de la cineasta Pilar Palomero, s’ha estrenat mundialment a la Berlinale on aspira al Gran Premi del Jurat dins de la secció ‘Generation K Plus’. Després del seu pas pel festival berlinés, la cinta competirà al març a la secció oficial del Festival de Màlaga.

La pel·lícula, amb escenes filmades al municipi lleidatà de Gimenells, narra la història de moltes de les dones d’avui, dibuixada a través de l’educació que van rebre a principis dels anys noranta. Protagonitzada per Andrea Fandos, en el paper de Celia i per Natalia de Molina –guanyadora de dos Goya–, fent el paper de la seva mare. Celia és una nena de 11 anys que estudia en un col·legi de monges a Saragossa i viu amb la seva mare. Brisa, una nova companya acabada d’arribar de Barcelona, l’empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l’adolescència. En aquest viatge, a l’Espanya de l’Expo i dels Jocs Olímpics, Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides.

La jove cineasta de Saragossa explica que la pel·lícula se centra en “l’educació que vam rebre moltes dones a la dècada dels 90”, però no només se centra en l’ensenyança a les aules, sinó que també la que rebien en el seu entorn familiar. En una entrevista, Palomera va explicar que eren uns temps en què “havíem de carregar amb la motxilla de l’educació que rebíem dels nostres pares” reconeixent “estava una pas per darrere dels temps que es vivien”. Palomero, a més, apunta que existien moltes diferències entre la manera que es tenia d’educar als nens i a les nenes. El film, produït per Inicia Films, també compta amb la participació i la col·laboració de RTVE, TV3, l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals i de l’Institut Català de les Empreses Culturals. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats