Lleida
17/36° C (sol)
97% 26 km/h


La soprano Iolanda Dolcet interpreta temes musicals per véncer el confinament“És una forma d’atansar-se a la gent que estimo i de la que ara estic separada”


“És una forma de passar el confinament, una aproximació a la gent que m’estimo i de la que ara estic separada”. Així explica la soprano Iolanda Dolcet la seva iniciativa de penjar cada setmana una cançó a les xarxes socials per aproximar-se als seus i mantenir el contacte amb el Quartet Prisma, del que forma part, o amb les corals del Segrià que dirigeix.

La cantant d’Aitona, que és coordinadora pedagògica de direcció del IES Gili Gaya i professora de Didàctica de la Música de la UdL, ja ha interpretat quatre temes que penja a les seves xarxes socials: País Petit de Lluís Llach, el tema de Somewere over the rainbow de la pel·lícula d’El Mag d’Oz i Mio bambino caro de Puccini. Aquesta darrera la va interpretar arran de la iniciativa del Metropolitan de donar una òpera en obert i en streaming. “En aquests moments és un plaer poder accedir a les cases de la gent que es troba confinada i compartir amb ells la música, que omple l’esperit i va directa a l’emoció, diu l’intèrpret lleidatana que també està al capdavant de les corals Clamor de Soses, Etosca d’Aitona, Alsina d’Alcarràs i Batecs de l’Ekke. D’altra banda, explica amb emoció com hi ha persones que li demanen gravacions per algun familiar ingressat per fer-li més fàcil l’estada a l’hospital. També explica que en una residència posen les seves cançons com a banda sonora a les tardes. Per aquests dies, coincidint amb la Setmana Santa, Iolanda Dolcet avança que interpretarà algun tema de La Passió de Johan Sebastian Bach.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats