Lleida
15/33° C (sol)
97% 26 km/h


Masterclass de Florence Miailhe, premiada a l’Animac 2020Tots els seus films tenen renom internacional


Animac 2020 va rebre ahir amb els braços oberts la visita de la gran dama de l’animació francesa, la realitzadora, pintora i professora Florence Miailhe, a qui va atorgar el premi Animation Master d’Animac 2020 per la seva brillant labor com a realitzadora de curtmetratges amb la tècnica de la pintura animada a càmera.

La Sala 2 de La Llotja de Lleida es va omplir en la masterclass que va oferir ahir al matí, on va repassar els seus treballs passats i va donar pinzellades del seu primer llargmetratge, La Traversée, de temàtica social, sobre la migració, en el qual ha estat treballant els darrers deu anys i que veurà la llum durant la tardor. Durant la seva masterclass, Miailhe va parlar del seu procés de creació i la tècnica que utilitza en els seus curtmetratges. “Quan animo, no esborro el dibuix, el tapo, vaig superposant pintura sobre pintura, i materials com la sorra em permeten fer un pont entre els personatges i el decorat”, va detallar la creadora francesa.

Animació feta a Jalisco

Les conferències dels mexicans Karla Castañeda i Luis Téllez, per una banda, i de l’historietista i realitzador francès Aurel, a continuació, també van oplir ahir la Sala 2 del Teatre de la Llotja, en la que va ser la tercera jornada de l’Animac.

Castañeda i Téllez són dos grans talents del cinema d’animació stop motion que es fa a Llatinoamèrica, apadrinats per l’oscaritzat director Guillermo del Toro, que van oferir una conferència on van parlar de la producció d’animació que es fa actualment a l’estat mexicà de Jalisco. Karla Castañeda, directora d’art i animació, és autora de curts multipremiats com Jacinta (2008) o La Noria (2012). Per la seva banda, el veterà Luis Téllez, ha explorat l’stop motion durant mes de 25 anys i és director de curts com Viva el Rey (2017) i que ara prepara el llargmetratge Inzomnia.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats