Lleida
15/33° C (sol)
97% 26 km/h


Miquel Hortigüela bolca 24 anys de carrera a 'Lluna Poleno', el seu debut en solitari
El guitarrista lleidatà Miquel Hortigüela, publica avui el seu primer disc en solitari, Lluna Poleno (Microscopi, 2020), un projecte "molt personal" en què es despulla com a guitarrista i en el qual mostra com veu actualment la música per a aquest instrument.

Miquel, que és director de l'Escola Municipal de Música de Mollerussa i professor de guitarra al Conservatori de Música de Lleida, explica que després de 24 anys sobre l'escenari i d'haver tocat i col·laborat amb infinitat de formacions, ara li venia de gust mostrar-se en solitari. "Al final, cadascú ha de buscar el seu camí; somies amb fer alguna cosa des de la primera nota que escrius en un paper fins l'última que graves en l'estudi, no és més que la meva visió, el que sento amb la música "i explica que l'estil és una barreja de tota la formació i les vivències de les quals s'ha nodrit fins ara, des dels estudis clàssics i de flamenc fins a les actuacions de rock o funky.

El disc conté tres obres -dividides en diferents moviments-: El druida, escrita entre 2014 i 2015 i que Miquel defineix com "un experiment sonor"; Batec, "una obra molt íntima", i Tres Llunes, dedicada a la seva família i que està basada en el moviment -aquestes dues últimes escrites el 2019-.

L'Auditori Municipal Enric Granados acollirà el proper dijous 20 mes de febrer (20.30 hores, 11 euros) el concert que suposarà l'estrena absoluta d'aquest Lluna Poleno.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats