Lleida
15/33° C (sol)
97% 26 km/h


VerdCel presenta el seu nou treball en el cicle Nits de TavernaDemà divendres a la sala ARCA


TEXT: Jordi Pascual

Divendres que ve, a les 22.30 hores, arriba a la Sala ARCA la tercera actuació de Nits de Taverna, dins del 5è Cicle de Cançó d'Autor d'Almacelles amb la presència d'Alfons Olmo (VerdCel). Nascut a Alcoi, és geògraf de formació, especialitzat en paisatge, però d'ofici, escriptor, creador de cançons, cantant, músic, intèrpret i rapsode, que li porten a endinsar-se en la cançó mitjançant el projecte Verdcel.

A partir de l'any 2000, VerdCel ha estat el gresol sobre el qual es va iniciar el projecte, que ha permès la creació de més de nou espectacles i les seves respectives gires, deu discos propis, tres poemaris, guió de còmics i audiovisuals, diversos col·lectius i altres treballs paral·lels. Ha rebut diversos reconeixements musicals pel directe, Premis Ovidi Montllor per PaisViatge i Els dies del Saurí i guardons literaris. En la seva actuació a Almacelles Verdcel presentarà els seus dos últims discos, sota el títol Bifocals Ras i Pols, juntament amb una novel·la gràfica de 150 pàgines. Batec i polseguera musical. Espai i quietud.

Dues cares d'aquest treball, un doble disc amb novel·la gràfica que és punt d'inflexió en la trajectòria d'Alfonso Olmo. Despullat i sintètic, s'apropia de timbres orgànics per a crear versos íntims, per a connectar amb els sentiments col·lectius. VerdCel continua teixint una veu pròpia dins del llenguatge actual de la cançó, amb lletres plenes de sensibilitat i sentit crític, que enllacen amb la societat i l'oïdor. I el seu directe és enèrgic i vital. Tota una experiència d'un projecte de cançó sòlid, autèntic i innovador.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats