Lleida
15/27° C (sol)
97% 26 km/h


La primera cursa presencial reuneix 40 atletes a TérmensAmb dues sortides per garantir les mesures sanitàries actuals.


Les curses atlètiques presencials van tornar ahir a les terres de Lleida tot i la difícil situació actual amb el Segrià tancat pel coronavirus. La cita va ser la Cursa Deucalió a Térmens, que es va disputar sense atletes de la comarca confinada.

Ahir es va disputar a Térmens la primera cursa postconfinament en un circuit de 10km homologat per la Federació Catalana d'Atletisme. Va estar organitzada per l'Associació Atlètica Xafatolls de Mollerussa, l'Ajuntament de Térmens i la botiga de trail running Feetback de Térmens.

La matinal atlètica va comptar amb un total de 40 atletes de tot el territori català i va comptar amb dues sortides per garantir les mesures sanitàries actuals. A les 8.30 hores es va donar el tret de sortida a les carreres femenina i open amb un total de 23 atletes, on la victòria va ser per a Núria Tilló, del Xafatolls, amb un temps de 35'46 ", la segona classificada va ser Rosa Mari Carulla (Altan Wear) i va completar el podi l'atleta de l'Xafatolls Noemí Aumedes. A les 9.30h va tenir lloc la sortida masculina (elit), amb 17 atletes, i el guanyador va ser l'atleta dels Xafatolls Ricard Pastó (de 31'27 "); van completar el podi Xavi Tomasa (Inverse Team) i Xavier Badia (Xafatolls).

La cursa va quedar afectada pel confinament perimetral de la comarca del Segrià i això va portar al fet que no es pogués arribar als 50 participants que tenien assignat un dorsal i ser els primers a córrer una cursa postconfinament.

Mitja Marató de Tàrrega virtual

La Lliga Ponent Virtual es va acostant a poc a poc a la seva recta final. Ahir ho va fer amb la seva 12a prova, la Mitja Marató de Tàrrega, després de la qual al calendari només li quedaran tres cites més.

Pel que fa a la Mitja de Tàrrega, el tancament d'edició eren seixanta els corredors i corredores que havien registrat una activitat. Cal recordar que, en el conjunt de la Lliga Ponent Virtual, es compta amb un gruix de 330 inscrits.

Iter5 està al capdavant d'aquesta iniciativa, oberta i gratuïta, que té com a objectiu mantenir viva la flama de la Lliga Ponent. La formen aquestes cites que, lamentablement, han hagut de ser ajornades a causa de la crisi sanitària actual, malgrat que el calendari està obert a noves proves que es vulguin afegir a la proposta.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats