Lleida
3/19° C (boira i sol)
97% 26 km/h

23 febrer 2020

Els savis consells del SandroEl pròxim dia 27 de febrer farà un any de la posada en llibertat d’en Sandro Rosell a la presó de Soto del Real (Madrid). Aquests vint-i-dos mesos de presó preventiva –acompanyats pel soci i amic andorrà Joan Besolí– varen servir per poder coneixer-se a si mateix, meditar molt i poder reflexionar sobre certs aspectes de la vida i la societat.

En Sandro va aprofitar el llarg temps lliure que tenia, per tal de poder escriure unes notes que al final es convertiran en un llibre. Aquesta obra, la qual pròximament la podrem veure publicada, serà un relat d’una persona que ha passat el calvari de tenir la presó preventiva més llarga d’Europa.

Els 643 dies confinat per decisions judicials errònies varen servir per apendre que lluny del treball, la fama i els diners, hi ha d’altres coses més importants com són la família, la vida i els amics. I aquesta soledat que va tenir, han permès que expressi en una obra una sèrie de reflexions sorgides des de l’ànima i amb gran valor humà. Saber ser positiu davant de les adversitats és un do que molt poca gent té i, aprendre del passat, viure del present i saber gaudir del futur, han estat els principis pels quals l’expresident del Barça ha pogut superar la tornada a la normalitat durant aquest darrer any.

Dos han estat les aparicions que ha fet en Sandro els darrers mesos, una primera per rebre el reconeixement Sentiment Barcelonista per part de la Federació de Penyes del Barcelonès Est, i la segona a l’IQS (Institut Químic de Sarrià) durant una taula rodona de l’Associació Catalana de Dirigents de l’Esport.

Gràcies al calvari penitenciari que va patir en Sandro, va servir-li per analitzar –entre altres aspectes– com es pot evolucionar en la gestió esportiva. A grans trets, les conclusions als seus pensaments es resumeixen que s’ha de reformular l’esport de base actual, s’ha de posar èmfasi en la formació del menor i distanciar-se més de l’interès econòmic.

Els actuals dirigents de l’esport de base estan obsessionats amb els ingressos i estan abandonant la formació. En l’actualitat només s’està treballant per a tenir nens que arribin a ser professionals i guanyadors. Sandro reclama que es torni a l’essència de l’esport i es torni a invertir en la formació dels menors, tot per tal d’anar deixant de banda la marca. SOBRE L´AUTOR

0 Comentaris

    No comments

Aporta el teu comentari

Add comment - required field

Amb el suport de: