Lleida
3 / 11° C (pluja)
97% 26 km/h


A punt la campanya de la brama del cérvol a la Reserva Nacional de Caça de BoumortCom a novetat, s'ha decidit establir un sector reservat per a visites guiades i unes rutes recomanades per fer la visita lliure


La campanya de la brama del cérvol arriba aquesta tardor a la Reserva Nacional de Caça de Boumort amb novetats, ja que, com a prova pilot, s'ha decidit establir un sector reservat per a visites guiades i unes rutes recomanades per a visita lliure. L’objectiu és reduir el risc de massificació i les molèsties als animals, millorar la satisfacció dels usuaris de la reserva i potenciar les visites guiades. La Junta Consultiva de la Reserva, on a més de la Generalitat hi ha representats, entre altres, els ajuntaments, els consells comarcals, propietaris de terrenys i pagesos, ha acordat dur a terme aquestes mesures, les quals també inclouen l'habilitació d'un punt d'informació en una de les rutes.

La realització de prova pilot ha estat aprovada amb el consens dels integrants de la Junta Consultiva de la Reserva i té com a objectiu establir un ordre en les activitats d’observació de la brama del cérvol. En aquest sentit, la resolució aprovada pel departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació preveu dues alternatives per a visitar la reserva en època de brama: la visita guiada, per a la qual es reserva un sector al qual només poden accedir les empreses de guiatge autoritzades, i la visita lliure, per a la qual s’estableixen quatre rutes recomanades amb els seus corresponents punts d’interès.

La Reserva Nacional de Caça (RNC) de Boumort, situada entre el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell, és un dels millors indrets de Catalunya per a gaudir de la fauna salvatge, amb cérvols, isards, cabirols, senglars i grans rapinyaires. És fàcil observar rastres de l’activitat dels cérvols i grups de femelles pasturant o esmunyint-se entre els matollars. Des de mitjans de setembre a mitjans d'octubre el cérvol entra en zel i té lloc la brama, l’espectacle natural més impressionant de la natura al Prepirineu. A trenc d’alba i als capvespres, pels barrancs de Boumort ressonen els brams dels mascles, intentant atreure femelles cap als seus harems.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats