Lleida
20-35° C (sol)
97% 26 km/h


Afrucat demana a la consellera un pla de reconversió per fruita de llavor i una reestructuració en fruita de pinyolTeresa Jordà es compromet a treballar per enfortir el sector fruiter a través de la circunscripció econòmica


La consellera d’Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, s’ha reunit aquest matí amb una representació de la Junta d’Afrucat per tal de conèixer de primera mà la tasca de l’associació en matèria de monitorització de mercats, promoció i internacionalització.

Afrucat també ha traslladat a la consellera la situació de les principals espècies fruiteres a Catalunya, el desenvolupament de la campanya fruitera actual i els principals reptes a què s’enfronta el sector.

Teresa Jordà ha manifestat a l’associació el suport del Departament d’Agricultura envers la feina d’Afrucat i s’ha compromès a treballar per enfortir el sector fruiter a través del desenvolupament de la circunscripció econòmica.

El president d’Afrucat, Francesc Torres, ha destacat la necessitat d’implementar una estratègia a curt termini que inclogui plans de reconversió varietal en pera i poma, per adaptar la producció a les exigències del consumidor, i un pla de reestructuració en fruita de pinyol que promogui les arrencades de les varietats menys competitives.

Torres també ha insistit en la necessitat de treballar conjuntament en l’obertura de nous mercats per a l’exportació.

A la reunió també han estat presents: el Sr. Carmel Mòdol, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries; el Sr. Ferran de Noguera, director dels SSTT del DARP a Lleida; i el Sr. Jordi Aranda, cap de Gabinet.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats