Lleida
7/11° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Agricultura calcula que la tempesta de pedra de dimarts al Pla d'Urgell ha afectat unes 153 ha de poma i peraTècnics del Departament situen entre el 30 i el 50% l'afectació a la fruita que presenta cops per l'impacte de les pedres i també pell trencada


El Departament d'Agricultura ha estimat que la tempesta de pedra que va caure aquest dimarts a la tarda al Pla d'Urgell ha afectat unes 153 hectàrees de poma i pera. En concret 120 hectàrees de poma i 33 de pera repartides entre els municipis de Castellnou de Seana, Vila-sana i Golmés.

Tècnics del Departament han situat entre el 30 i el 50% l'afectació a la fruita que presenta cops per l'impacte de les pedres i també, en alguns casos, la pell trencada. També segons Agricultura, la calamars, que va caure molt barrejada amb aigua, va afectar, amb menor mesura cultius d'alfals i panís en la mateixa zona. L'alfals ha quedat aplanat en moltes finques però la seva producció no es veurà afectada, i el panís presenta algunes fulles trencades que podrien fer minvar les varietats de segona collita.

A Golmés la tempesta ha afectat unes 41 hectàrees de poma i 11 de pera; a Castellserà 49 hectàrees de poma i 12 de pera; i a Vila-sana 30 hectàrees de poma i 10 de pera. D'aquestes hectàrees el Departament estima que 17 pera i 96 de poma corresponen a varietats que encara queden per collir.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats