Lleida
-2 / 19° C (sol)
97% 26 km/h


Agricultura obre sis expedients per no formalitzar contractes de compravenda en fruita de pinyol i per pagar tardEl departament reclama al Ministeri i a Brussel·les la retirada de 80.000 tones de préssecs i nectarina aquesta campanya


El Departament d'Agricultura ha obert sis expedients sancionadors en el marc del Pla de control de la cadena alimentària 2017, que s'ha dirigit al sector de la fruita de pinyol. En concret, de les 22 inspeccions dutes a terme a empreses s'ha detectat en un 30% dels casos que les operacions de compravenda no s'han formalitzat en paper i, per tant, no s'ha marcat cap preu, ni fix ni variable, entre productor i distribuïdor, segons ha explicat la consellera Teresa Jordà.

Una altra de les pràctiques detectades és que en el 87% dels casos inspeccionats que se supera el període màxim de pagament en productes frescos, que és de 30 dies, i la mitjana se situa entorn dels 72 dies. Cal recordar que la Llei de la cadena alimentària, que vetlla per la transparència, estableix l'obligatorietat d'un contracte de compravenda amb un preu clarament definit, i no subjecte a variacions unilaterals, i un termini de pagament inamovible. D'altra banda, Jordà ha reiterat la necessitat que Brussel·les financi la reiterada aquesta campanya de 80.000 tones de fruita de pinyol.

Després de visitar una explotació fructícola a Seròs (Segrià), la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha reconegut que aquesta campanya de la fruita no ha començat com tots voldríem pel que fa a preus, malgrat que es preveu una producció inferior a la passada unes 100.000 tones de fruita de pinyol.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats