Lleida
-2 / 16° C (sol)
97% 26 km/h


Agroseguro estima en 14,4 MEUR les indemnitzacions per les pedregades que han afectat Catalunya entre abril i maig



Els cultius que s'han vist més perjudicats són la sobretot la fruita dolça i el cereal però també la vinya per a la producció de vi


Agroseguro xifra en uns 14,4 milions d'euros les indemnitzacions que haurà d'abonar per les pedregades que han afectat Catalunya entre finals d'abril i en el que portem de maig, dels quals 11 milions corresponen a fruiters. La companyia estima que les tempestes amb pedra han ocasionat danys en unes 9.100 hectàrees de cultius que estaven assegurades, la majoria de fruita dolça (4.000 ha) i cereal (3.900 ha), però també s'han vist afectat cultius de raïm raïm per a l'elaboració de vi (1.200 ha).

Al conjunt de l'Estat, des del mes de març les calamarsades han afectat prop de 45.000 hectàrees de cultius, especialment en fruita dolça (17.400 ha) i cereal (16.000 ha), a més d'hortalisses (4.500 ha) i raïm de vi (3.800 ha), danys que Agroseguro calcula que haurà d'indemnitzar amb més de 60 milions d'euros. L'asseguradora ja ha iniciat el peritatge dels sinistres per tal de poder determinar amb exactitud els danys ocasionats per les pedregades sobre la producció agrícola afectada d'arreu de l'estat espanyol.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaç



SOBRE L'AUTOR

Articles relacionats