Lleida
-2 / 16° C (sol)
97% 26 km/h


ASAJA alerta del risc que en 10 anys tanquin la meitat de les cooperatives de les Garrigues



Joan Segura, responsable de Fruita Seca de l’entitat agrària, així ho ha assegurat durant una de les jornades en el marc de la Fira de l’Oli de les Borges Blanques


Entre 8 i 10 cooperatives de les 18 que hi ha actualment a les Garrigues corren el risc de tancar durant els propers 10 anys. Així ho ha assegurat el responsable de Fruita Seca d’ASAJA Lleida, Joan Segura, durant la xerrada que ha ofert avui a la Fira de l’Oli de les Borges Blanques sobre el món cooperatiu. Segura alerta que “si els polítics i les administracions no fan un front comú per evitar-ho, tot apunta que no hi ha futur per aquelles cooperatives dels pobles més petits”. Recorda que en els darrers anys ja se n’han tancat algunes i la tendència és que moltes altres ho facin en els propers anys.

Joan Segura ha destacat que les cooperatives són un pilar fonamental per a un territori com el de Lleida, i en especial de les Garrigues. “Són bàsics per mantindre els pobles amb dignitat, perquè donen vida amb als serveis que ofereixen, tan des del punt de vista econòmic com social”. I, en aquest sentit, ha afegit que “gràcies a elles els pobles tenen locals socials, botigues, permeten punts de trobada dels veïns...”.

Per al responsable de Fruita Seca d’ASAJA, les cooperatives són un factor important per arrelar la gent al territori, especialment els joves, ja que a través d’elles es dóna facilitats i incentius per treballar de l’agricultura i continuar vivint als pobles. “No té cap sentit tenir uns pobles bonics però amb els carrers buits, i això és el que tindrem si el sector econòmic i polític no fan aquest front comú per evitar-ho”, ha reblat.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaç



Articles relacionats