Lleida
1 - 12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


ASAJA demana a l'estat espanyol que obligui la indústria lletera a etiquetar l'origen de la lletL'entitat agrària opina que l'autorització per vendre llet crua arriba tard i creu que ara ja no servirà per salvar explotacions


L'Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA) demana al govern espanyol mesures per ajudar al sector lleter. La principal és que, com ja fan alguns països europeus, sigui d'obligat compliment la indicació de l'origen de la llet en l'etiquetatge: "El bric ha de dir on s'ha munyit la vaca i on s'ha envasat el producte", exclama la presidenta d'ASAJA, Rosa Pruna. Sobre la recent autorització de la Generalitat perquè els productors puguin tornar a vendre llet crua directament el consumidor, Pruna considera que tot i que la mesura es bona, arriba tard i creu que el seu impacte serà insignificant en el sector. "No serà un negoci perquè el ramader no tanqui", assegura.

"Anys enrere hagués estat molt bé, però ara la gent ja està acostumada a anar a buscar el bric", assegura la presidenta d'ASAJA, que veu amb recel la mesura perquè creu que "costarà" que tingui èxit i, si el té, el seu impacte no serà rellevant per als comptes dels ramades. "Per vendre 10 litres de llet a la setmana cobraran 10 euros", es lamenta.

Pruna, tot i això, defensa la mesura i creu que si s'hagués impulsat abans hagués pogut "ajudar". Ara, assegura, no serà determinant perquè una explotació ramadera continuï o no endavant. "La indústria no s'ha de posar nerviosa", ironitza la líder dels joves agricultors catalans.

En canvi, sí que creu que els pot beneficiar un bon etiquetatge dels productes. Segons ASAJA, ha de ser d'obligat compliment la indicació de l'origen de la llet en cada bric o ampolla. "Com pet ser que cada cop tinguem menys explotacions i de llet en sobri", es pregunta Rosa Pruna. A França i Portugal, recorda, aquesta mesura ja s'aplica i demana el mateix a l'estat espanyol.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats