Lleida
2 - 12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


ASAJA lamenta que es compri gas liquat a Rússia mentre el sector agrícola pateix el veto rusPere Roqué ha participat avui a Madrid en una nova reunió del grup de treball per a l'elaboració d'un pla estratègic per al sector de la fruita dolça


El president d’ASAJA Lleida, Pere Roqué, ha participat avui en una nova reunió del grup de treball que elabora el pla estratègic per al sector de la fruita dolça que ha tingut lloc al Ministeri d’Agricultura, a Madrid. En el transcurs de la trobada Roqué ha expressat la seva perplexitat davant la notícia de la comercialització de gas liquat a Espanya procedent de Rússia per part d’una empresa espanyola, “mentre que els productes agrícoles continuen vetats en aquest mercat des del 2014”.

Roqué exigeix de nou en què les autoritats pertinents treballin per desbloquejar aquesta situació que perjudica greument el sector, “està clar que quan interessa les relacions amb aquest país són fluides i que els intercanvis comercials són perfectament viables”. Insisteix en què és tracta d’un conflicte en què les administracions són la clau per buscar una solució.

El president recorda que fa tres anys que les autoritats russes van tancar les fronteres als productes comunitaris, fet que agreuja la campanya de preus baixos i l’existència d’excedents davant la impossibilitat d’operar en el mercat rus

D’altra banda, Roqué, ha insistit en què entre les noves mesures per pal·liar la crisi sectorial “és urgent i innegociable la creació d’interprofessionals de la fruita dolça així com la deducció de mòduls fiscals, l'augment de la subvenció de l'assegurança agrària i la rebaixa de l'IBI agrari”.

Roqué ha assegurat que “des d’ASAJA tenim molt clar que aquestes demandes són realistes i de fàcil aplicació, per la qual cosa insistirem i les defensarem perquè s’incloguin en el document final del pla estratègic”.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats