Lleida
1 - 12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


ASAJA Lleida reclama al Ministeri d’Agricultura campanyes per incentivar el consum de fruitaRoqué: “De res servirà que, tal com es preveu, hi hagi un petit increment de la producció si després no es consumeix”


ASAJA Lleida ha participat avui en la reunió convocada a Madrid per la Direcció General de Producciones y Mercados Agrarios en què s’ha tractat la previsió de la collita de fruita dolça per la campanya d’enguany. El president de l’associació d’empresaris agraris lleidatana, Pere Roqué, ha trasllat al director general, José Carlos Miranda, la necessitat de “posar el focus i esforços en incentivar urgentment el consum de fruita dolça entre la població espanyola ateses les darreres dades que confirmen que continua davallant”.

Roqué ha insistit que “les millors ajudes per al pagès són les campanyes de promoció per reactivar el consum i poder situar-nos així en valors com els registrats a Itàlia”. En aquest sentit, ha destacat que “de res servirà que, tal com es preveu, hi hagi un petit increment de la producció si després no es consumeix”. El lleidatà també a demanat a Miranda que es facilitin les dades sobre la quantitat de fruita que s’ofereix en els menús hospitalaris. “Reclamem que s’augmenti el volum de fruita del país en les menjades dels hospitals i escoles”, ha reivindicat.

Finalment, el president d’ASAJA Lleida ha demanat al Ministeri que vetlli perquè en els lineals de les grans superfícies, la fruita del país estigui degudament etiquetada i que sempre hi consti la procedència i la varietat de les peces: “Ja que nosaltres complim al peu de la lletra amb els plans de certificació per garantir la qualitat, la traçabilitat i salubritat dels productes, cal que aquesta informació arribi al consumidor degudament i que sigui un motiu més per consumir producte nacional”.

Roqué assegura que totes les peticions han estat ben rebudes pel director general que s’ha compromès a posar fil a l’agulla en totes les demandes posades damunt de la taula.

Informació: ASAJA Lleida

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats