Lleida
22/36° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Comença a Lleida la recol·lecció de la pera ‘Conference’ i la producció s’elevarà un 7%Es preveu recollir aquesta campanya 67.000 tones


Altres països competidors com Itàlia o Bèlgica veuran reduïda la seva producció aquesta campanya en un 14%, fet que beneficiarà a la producció catalana. A Lleida es preveu que la producció augmenti un 7%.

Les comarques de Lleida han iniciat fa una setmana la recol·lecció de la pera Conference i segons previsions d’Afrucat es calcula que aquesta campanya s’assolirà una producció de 67.000 tones, la qual cosa representa un augment del 7 per cent respecte a l’anterior campanya, informà ahir Catalunya Ràdio. Segons Afrucat, aquest any aquesta varietat de pera assolirà més producció, serà de més qualitat que altres anys i també serà venuda a millors preus. Afrucat destaca que aquest any degut a les altes temperatures de l’estiu altres països competidors com Itàlia o Bèlgica veuran reduir la seva producció en un 14%, fet que en principi beneficiarà a la producció catalana.

La pera Conference és la que és produeix més a Catalunya i a diferència d’altres varietats com la Blanquilla o la Llimonera es comercialitza tot l’hivern.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats