Lleida
20/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Comença la verema a la finca 'Purgatori' de les GarriguesRetard de dues setmanes pel que fa a les varietats primerenques


La verema a la finca Purgatori, a la comarca de les Garrigues, i propietat de Cellers Torres, va començar la setmana passada. Segons han informat a LA MAÑANA fonts de la propietat, “portem dues setmanes de retard en comparació a l’any passat amb les varietats primerenques de la part baixa de la finca, que vam començar a collir el 3 de setembre”.

En termes generals, la verema a Catalunya està sent més tardana del que és habitual ja que les temperatures s’han mantingut a ratlla durant l’estiu a exepció de l’onada de calor que varem patir a finals de juny”.

També la setmana passada es va començar a collir les garnatxes de la part alta de la finca Purgatori, situada a 550 metres i que és la zona que ha patit més la manca d’aigua i la intensa calor del juny. “Això s’ha trauduït en raïm d’un gra més petit i una producció inferior”, han indicat fonts de Cellers Torres.

Contrast tèrmic

Per aquesta campanya les expectatives de producció “són molt bones en general”. “El fet que el raïm estigui madurant molt a poc a poc i que ara el contrast tèrmic entre el dia i la nit sigui més gran, farà que els vins siguin més frescos i d’una qualitat excel·lent”, segons han manifestat les mateixes fonts.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats