Lleida
17/29° C (sol)
97% 26 km/h


Decepció a Agricultura perquè Europa tanca la porta a una possible retirada extraordinària de fruita de pinyolPreveuen una campanya de poma i pera a Catalunya inferior a l'any passat per la reconversió de moltes explotacions al préssec i nectarina


El director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, s'ha mostrat "decebut" per la decisió de la Comissió Europea (CE) de no autoritzar una possible retirada extraordinària de fuita de pinyol "en cas que fos necessari per una baixada de preus". "Considerem que Europa no és empàtica amb un sector que fa quatre anys que carrega a la seva esquena els problemes del veto rus", ha lamentat Mòdol. Ho ha dit a Lleida durant la presentació de les previsions de collita de poma i pera a Catalunya aquest 2018.

Agricultura i l'Associació empresarial de la Fruita de Catalunya (Afrucat) preveuen una campanya inferior a l'any passat, amb una davallada de l'1% en poma, amb una previsió de collita de 273.970 tones, i del 8% en pera, amb 139.420 tones de producció a tot Catalunya. La causa principal del descens en fruita de llavor són, segons el director general d'Afrucat, Manel Simon, les pedregades a Lleida del 24 abril, que va afectar 3.000 hectàrees de pera i poma, i del 12 de maig, amb 300 hectàrees afectades.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats