Lleida
4/11° C (núvols)
97% 26 km/h


El Govern destina 2,8 MEUR a una nova campanya de foment del consum de fruita i hortalisses a les escolesDurant aquest curs el pla ha arribat a més de 261.000 alumnes de 1.100 centres d'arreu del país


El Govern ha presentat aquest dimecres per onzè any consecutiu una nova campanya adreçada a impulsar el consum de fruita i hortalisses a les escoles per al curs 2019-2020 a la que es destinaran 2,8 MEUR. Tenint en compte que només el 7,8% dels infants compleix la recomanació de consumir 5 racions de fruites i verdures al dia, l’objectiu essencial del programa és contribuir a promoure els hàbits alimentaris saludables entre aquest col·lectiu, associar-los a la dieta mediterrània i reduir els nivells de sobrepès infantil. Per aconseguir-ho, com en anteriors edicions es distribuirà als centres una bossa per cada alumne amb fruita fresca i un escrit per als pares amb informació sobre un programa que durant el curs actual ha arribat a més de 261.000 alumnes de 1.100 centres d'arreu del país.

Les conselleres d’Agricultura i Salut, Teresa Jordà i Alba Vergés, i el conseller d’Educació, Josep Bargalló, han presentat la nova edició del programa durant una visita a l’Escola Pau Casals a Sant Joan Despí, un dels centres que aquest curs han participat d’aquesta iniciativa.

Durant l'acte de presentació, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que la ingesta de fruites i hortalisses "contribueix a la prevenció de múltiples trastorns com malalties cardiovasculars, restrenyiment, obesitat o alguns tipus de càncer" i que el foment del seu consum "és una estratègia bàsica per al país". 

Per la seva part, la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha destacat que la campanya de fruita a les escoles també és important per posar en valor l’ingent tasca que fan els pagesos i pageses del país. "Les pomes no surten per generació espontània. No ens podem cansar d’explicar que darrere un bon bistec hi ha un ramader o ramadera i darrera un poma de Girona un pagès i una pagesa", ha assenyalat.

Per últim, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha posat de manifest que amb el pla, més enllà de la seva dimensió socioeconòmica i de cura del propi cos, "té una dimensió educativa ineludible".

Més de 1.000 tones de fruita distribuïdes el curs 2018-2019

El pla del curs 2018-2019, que ha arribat a més de 261.000 alumnes d'entre 3 i 12 anys de 1.100 escoles d’arreu de Catalunya, ha distribuït més de 1.000 tones de fruita i ha organitzat tallers relacionats amb hàbits de consum saludables i visites a explotacions agràries, entre d'altres activitats

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats