Lleida
1 - 12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El Govern planteja variar l’alimentació dels porcs per reduir a la meitat el volum de puríTambé proposen nous abeuradors


El sector porcí va generar l’any 2017 400 milions d’euros de benefici. De fet, el porc és el sector que ajuda a equilibrar les xifres del sector primari, ja que sinó, aquest hauria tancat l’any passat amb números vermells. Tanmateix, el Departament d’Agricultura és conscient que, per continuar al capdavant del sector, cal innovar i tenir els escorxadors “en perfecte estat de revista”.

En aquest sentit, durant els darrers quatre anys, el Govern ha treballat per buscar, conjuntament amb el sector, noves fórmules per minimitzar l’impacte dels purins. El projecte, nomenat ‘Futur Agrari’, ha comptat amb un pressupost de 2,3 MEUR, dels quals 1,7 han estat finançats per la UE. Entre les principals mesures, hi ha el canvi de l’alimentació dels porcs i l’ús de nous tipus d’abeuradors, unes mesures que permeten reduir fins al 50% la generació de purins i, per tant, de nitrogen a la Terra.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats