Lleida
19 / 39° C (sol)
97% 26 km/h


El millor oli del món impulsat per un clúster lleidatà ja es ven en botigues i a través d’AmazonEl producte, que engloba a quatre productors garriguencs, segueix uns estàndards de qualitat exigents fixats per l’IRTA


Suo Tempore és la marca paraigua que engloba a quatre productors garriguencs per produir l’oli amb el millor segell de qualitat del món. Els estàndards que ha de complir aquest producte estan fixats per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i són els més exigents a dia d’avui. Segons va explicar el president del Clúster de l’Oli de Catalunya, organisme impulsor d’aquest projecte, i president de la Cooperativa de la Granadella Ramón Barrull, l’IRTA “ens controla que tots arribem als nivells que ens ha marcat tant d’afruitat, com d’amargs i de picants”, és a dir, marca ens estàndards “que denoten un oli de molta qualitat”. 

L’objectiu d’aquesta iniciativa, segons va explicar Barrull, “és que serveixi de locomotora perquè tots els productors de Catalunya, i de la comarca de les Garrigues, que sempre hem dit que tenim el millor oli del món, no només ho diguéssim sinó que el sapiguem fer i que hi hagi un organisme que estigui avalant aquest fet”. Els quatre productors garriguencs que han tirat endavant aquest projecte són la Cooperativa de la Granadella, Raig d’Arbeca, Nou Segons i Oli Soleil. En aquest sentit, cal destacar que el primer oli que han embotellat sota la marca paraigua de Suo Tempore és el d’aquesta temporada, que es pot aconseguir a través de les seves webs, botigues especialitzades i plataformes online com Amazon. 

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, que va presidir l’acte de presentació de la marca al Parador de Lleida ahir a la tarda, va destacar que la unió d’aquests quatre productors “per fer un producte de màxima qualitat és la punta de llança i el camí a seguir per la resta de productors”. De la mateixa manera, Jordà va dir que “ens hem d’estimar molt més allò que fem amb excel·lència, com ara un producte d’extrema qualitat”. Per la seva banda, el conseller delegat de GlobaLleida, impulsors del Clúster de l’Oli, Oriol Oró, va explicar que el projecte es va posar en marxa al 2015 amb un estudi del sector, entrevistes i presentacions i que “és un exemple de projecte tractor que possibilita una millora competitiva de les empreses que hi participen i que ha de servir d’exemple per altres empreses”. 

Els productors, Adrià Dalmau (Nou Segons) i Maria Guiu (Oli Soleil), van valorar molt positivament el projecte perquè “als que apostem per la màxima qualitat ens ha servit per cooperar en el dia a dia i millorar contínuament”. 

El xef de referència de La Boscana, Joel Castanyé, va destacar la qualitat del producte presentat i va fer una interpretació de les quatre varietats amb l’elaboració de quatre plats. L’especialista en olivicultura de l’IRTA, Juan Francisco Hermoso, va dirigir una tast de l’oli entre els assistents. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats