Lleida
16 / 36° C (sol)
97% 26 km/h


El Pallars Jussà es reivindica com a territori productor d'oli de qualitat'Erm' és la darrera microempresa de la comarca en elaborar aquest producte apostant per collir l'oliva en verd


Ivan Caelles, productor de l'oli Erm, a la Vall de Barcedana, al Pallars Jussà, reivindica aquest territori com a productor d'oli d'oliva de qualitat. La seva particularitat és que aposta per collir l'oliva en verd, en un lloc on tradicionalment s'ha fet oli madur.

Caelles ha explicat que d'aquesta manera aconsegueix un oli extra verd d'altíssima qualitat. Aquesta campanya ha posat a la venda les primeres 150 ampolles elaborades amb olives de varietats centenàries i autòctones de la Vall de Barcedana. La limitació en què s'ha trobat Caelles és que dels tres molins que hi ha a la comarca, cap compleix amb els requisits per envasar oli verge extra. D'aquí la crida que fa a unir-se els productors i les administracions per poder disposar d'un molí adaptat al Jussà per poder embotellar aquest tipus d'oli.

Caelles ha obtingut un oli de categoria superior que ha aconseguit puntuacions molt altes en el panell de tast. La qualitat de l'oli aconseguit permetrà presentar-lo al concurs dels 500 millors olis del món que se celebrarà a Itàlia.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats