Lleida
-3 / 9° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El Parlament dona llum verda a la tramitació de la Llei d'espais agrarisLa consellera Jordà remarca que la futura llei ha d'assegurar la ''capacitat productiva agrícola'' del país i l'oposició retreu al Govern que arriba tard


El Parlament ha donat llum verda en el ple d'aquest dijous a la tramitació de la Llei d'Espais Agraris de Catalunya, llargament reivindicada pel sector. En el debat la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha recordat que la futura llei ha d'assegurar la ''capacitat productiva agrícola'' del país al mateix temps que es dona ''seguretat jurídica'' als productors.

Els grups polítics han coincidit majoritàriament en el fet que aquesta llei arribarà tard i mentre les formacions republicanes han acusat al 155 en part d'aquesta tardança, C's i PSC han lamentat que li manquen aspectes com la previsió pressupostària per desplegar-la o ''polítiques transversals'' per al sector. Amb aquesta Llei el Govern considera que fa un primer pas per aconseguir la sobirania alimentària de Catalunya.

La consellera Jordà ha remarcat que la proposició de Llei que ja es va presentar al juliol de 2017 però va quedar aturada pel 155 dona resposta a una ''reivindicació històrica del sector i el territori així com també a les demandes del mateix Parlament que l'ha urgit de manera reiterada''. En aquest sentit, ha destacat que ''li devem a la consellera Meritxell Serret'' i s'ha mostrat satisfeta que ''avui som és a prop de la fita''. Una vegada superat el tràmit d'aquest dijous s'obre un debat que ha de permetre ''millorar-la en el que sigui possible'' però Jordà vol tramitar-la el més aviat possible de manera que en 4 o 5 mesos ja es pugui aprovar.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats