Lleida
1 - 12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Els agricultors i ramaders presenten més de 51.400 Declaracions Úniques Agràries per accedir als ajuts de la PACIncrementen les sol·licituds a la mitigació del canvi climàtic i disminueixen les peticions d'ajudes per a la instal·lació de joves


La campanya de la Declaració Única Agrària (DUN) 2018 va acabar dilluns, 30 d'abril, amb 51.403 declaracions per poder accedir als ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC), segons dades provisionals del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. El període de presentació es va iniciar l'1 de febrer i les sol·licituds s'han fet a través de la DUN, el sistema de declaració que permet fer a la vegada més de 60 tràmits administratius als pagesos de Catalunya.

Des de llavors s'han fet 33.604 sol·licituds d'ajuts directes (pagament bàsic), 11.368 de règim de petits agricultors, 12.587 d'ajuts associats a l'agricultura i 6.637 d'ajuts associats a la ramaderia. Enguany han incrementat les sol·licituds d'ajuts a la mitigació del canvi climàtic i han disminuït les peticions per a la instal·lació de joves.

La DUN és una declaració anual de l'explotació agrària que ha de fer obligatòriament la persona titular que disposi de superfície productiva agrícola, que vulgui sol·licitar determinats ajuts o que hagi de realitzar determinats tràmits amb el Departament d'Agricultura.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats