Lleida
8/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Els pagesos de la Plana ja comencen a arrencar arbres fruitersUn fruticultor arrencà ahir quatre hectàrees de paraguaians a Alpicat


Josep Antoni Ortiz, pagès d’Alpicat, afirmava ahir que la finca on ha arrencat arbres de fruita de pinyol hi plantarà ara albercocs, fruita primerenca que arriba al maig.

Josep Antoni Ortiz, fruticultor d’Alpicat, arrencava ahir arbres de fruita de pinyol, concretament de paraguaians en una finca de la seva propietat en aquest municipi. En concret arrencà arbres en una superfície de 4 hectàrees. Ara preveu plantar albercocs, una fruita primerenca que arriba al mes de maig. Ortiz explicà que vol acollir-se al pla d’arrencada que preveu posar en marxa la Conselleria d’Agricultura de la Generalitat. 

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, informà recentment des de Lleida en la presentació d’aquest pla que els pagesos que arrenquin arbres fins el 15 de maig d’enguany seran dels primers en cobrar la pertinent subvenció, en concret al gener del 2020. Aquest pla vol evitar una nova campanya de sobreproducció i baixos preus. La Conselleria preveu que s’arrenqui arbres de fruita de pinyol (préssec, nectarina, paraguaians, platerina) en una superfície d’unes 2.000 hectàrees, retirant del mercat unes 80.000 tones.

Aquest estiu es preveu que hi hagi un any de collita plena en aquest sector amb 600 milions de quilos de producció.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats