Lleida
7/11° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Els pagesos seguiran els talls si Jordà no els ‘escolta’ avuiReunió pels ajuts de l’incendi de Ribera d’Ebre


La reunió d’avui a Flix de la consellera d’Agricultura Teresa Jordà amb els pagesos i alcaldes afectats per l’incendi de Ribera d’Ebre marcarà el futur d’aquesta crisi, que es pot perllongar amb més talls de carretera o bé arribar a un acord entre els parts. De no rebre una resposta satisfactòria a les seves demandes, els pagesos amenaçen de seguir amb un nou tall de carretera el diumenge vinent. La plataforma de pagesos afectats per l’incendi i l’associació agrària Asaja asseguren que es presentaran a la reunió amb les mateixes demandes, és a dir un pla d’ajudes directes o a fons perdut per les finques malmeses.

El descontentament amb el pla de xoc proposat per la consellera, que es basa en ajudes directes per a la recuperació dels boscos cremats i crèdits ‘tous’ per als agricultors, ha provocat que fins a cinc vegades els pagesos hagin tallat la carretera C-12. Així,  aniran amb les seves demandes a la reunió amb la titular d’Agricultura, que està prevista per a les 10.30 hores i una hora més tard, serà el torn dels alcaldes afectats. Pel que fa als pagesos, han previst una assemblea per a avui al vespre, després de la reunió. Amb la participació de la plataforma d’afectats, d’Assaja i d’algun alcalde, debatran l’oferta que faci la consellera Jordà i decidiran que fer en el futur.

El president del Partit Popular català, Alejandro Fernàndez, va responsabilitzar ahir a Jordà dels talls de carretera, acusant-la de falta de “transparència”.  

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats